Medveten samvaro vänder sig till dig som älskar hästar, och är intresserad av personlig utveckling både för sin egen del, men även för att fördjupa relationen mellan dig och din hästvän.

Medveten samvaro skapar förutsättning för kommunikation och avslappning. Hästen är en fantastisk vägledare när du vill öka medvetenheten om hur dina tankar, känslor och beteenden påverkar dig själv, din häst och din omgivning.

Ni är välkomna att kontakta mig oavsett vilken genre av hästvärlden ni befinner er i, medveten samvaro gynnar tävlingsryttare såväl som skogsmys-par.

Jag åker främst ut till er för att arbeta med er där hästen känner sig som hemma, med privatlektioner. Då och då håller jag även kursdagar på olika gårdar, och kan även hålla kurs hos dig. Från hösten 2022 finns möjlighet att även att komma till vår gård Läckerlyckan och möta hästarna som bor här för läkande och personlig utveckling, både enskilt och i grupp.

Jag kan hjälpa er med:

  • Kommunikativ (Mio) ridning/samvaro från marken som delvis utgår från djurkommunikation. Här skapas kroppsmedvetenhet som gynnar bägge parter. Läs mer om hur jag arbetar med kommunikativ ridning här och här.

Kommunikativ ridning (obs måste inte vara uppsuttet utan kan även vara umgänge från marken) motiveras av driften till fredlig samexistens. Därför används inga trängande ”hjälper”. Genom mycket små rörelser i bäcken, ryggrad och axlar förmedlar ryttaren istället ett flöde av energi som underlättar rörelseriktningen – både fysiskt, mentalt och känslomässigt. För att detta ska vara möjligt måste man först undanröja alla eventuella hinder i kommunikationen mellan ryttare och häst. En stor del av arbetet ligger i att rannsaka sig själv, sina egna rädslor och begränsningar. Hästen och ryttaren utgör på så vis varandras speglar, där målet är att öka individens frihet och förmåga till självläkning, inte att få den andre att göra som man själv vill.

Emelie Cajsdotter
  • Ridrädsla – längtar du efter uppsuttna möten med din häst men upplever rädsla och oro som ett hinder? Genom kommunikativ ridning finner du en väg mot glädje och trygghet. Jag som möter dig har själv erfarenhet av ridrädsla, hur oron tar över samtidigt som längtan är stark och intensiv.

Personlig utveckling med hjälp av häst

  • Att möta sig själv och andra med hjälp av djur och att själv bli sedd. Vi arbetar med att ta in både hästens och vårt egna perspektiv på det som sker i relationen. Vi arbetar utifrån empati.
  • Mindfulness och meditation med häst. Beröringsövningar för läkande.
  • Avslappning och medveten närvaro i kroppen, som stöd vid ex smärta eller stress.
  • Coachingsession med hästen som coach och mig som tolk, där vi utgår från där du står och det du önskar hjälp med.
  • Möta och hantera rädslor med hjälp av hästen
  • Sorg – att sörja, bearbeta och läka tillsammans med hästen
  • Att öva på att acceptera och stå kvar även i jobbiga känslor och tankar, istället för att tränga bort dem. Att vara i nuet.

Hur kan en session med mig se ut?

Vid första träffen med en ny häst och dess människa inleder jag gärna med att sitta en stund ensam tillsammans med hästen – för att möta den, söka essensen samt ta del av vilka önskningar den har inför vår stund tillsammans. Därefter lyssnar jag på människans tankar och försöker finna ut vad det finns för längtan i relation till hästen – för att ur detta skapa en övning eller upplevelse som får både häst och människa att må bra, utvecklas och växa. En sådan övning kan till exempel handla om ridning, övningar från marken, behandling via beröring, mindfullness eller meditation. Första mötet tar 60 min, efterföljande gånger 45 min.

Jag utgår från Svenshögen (norr om Göteborg). Jag åker regelbundet runt till kunder i kringliggande kommuner. Pris, 400 kr per häst/ekipage. Milersättning tillkommer.

Kontakta mig för mer information